• Že za 9.9€/10 kom

  • Že za 2.80€/kom

Zanimive informacije

Pred kratkim ogledano

Košarica
0 izdelkov
Kategorije

Hitro iskanje


Prijavite se na novice

Ne spreglejte naših novic s koristnimi informacijami o vzgoji in kombiniranju čebulnic ter o aktualnih dogodkih.

Prijava na novice

Varovanje zasebnosti in osebnih podatkov

Katere podatke zbiramo in obdelujemo na naši spletni strani

Nas spletni strani svetcebulic.si zbiramo zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Sledimo temu, kakšne artikle ste kupili in če vas zanimajo novice, ki vam jih posredujemo po emailu. če pri nas opravite nakup oziroma si ustvarite račun, obdelujemo tudi ime in priimek, vaša naročila in podatke, ki si jih nastavite na svojem računu.
Obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba;
  • kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun in vaše profile na družbenih omrežjih;
  • vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, in naročila na novice;
  • podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah;
  • podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem ali berete poslana sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta;
  • izpeljane podatke, med katere sodijo osebni podatki, pridobljeni iz vaših nastavitev, podatki o artiklih, ki jih pri nas kupite in vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo;

 

Spreminjanje dovoljenj za zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Vsa dovoljenja in osebne podatke lahko spremenite preko neposredne komunikacije z nami preko emaila (info(at)okrasnivrt.com ali telefona (031 522 938). Dodatno lahko osebne podatke spreminjate neposredno s prijavo v svoj račun. Naročnine na elektronska obvestila pa lahko prekličete iz vsakega obvestila, ki ste ga prejeli.

Vaš zahtevek bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v roku enega meseca. V izjemnih primerih, predvsem ko gre za kompleksnejše zahtevke, imamo pravico ta rok podaljšati za dva dodatna meseca. V primeru, da bi bilo takšno podaljšanje potrebno, in pa o razlogih zanj vas bomo seveda obvestili.

 

Obdelovanja vaših osebnih podatkov

Neanomizirane osebne podatke
v zvezi z obdelavo vašega naročila našim partnerjem, ki so vključeni v obdelavo naročila tj. dostavnim službam:

  • Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor, Slovenija, Dš 25028022
  • DPD d.o.o., Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-šentvid, Slovenija, Dš SI46749845

v zvezi z razpošiljanja spletnih sporočil pa s podjetjem Rocket Science Group, 675 Ponce de Leon Ave NE STE 5000, Atlanta, Georgia, ZDA, ki je lastnik platform MailChimp.

 

Anonimizirane osebne podatke
na podlagi vašega soglasja o uporabi piškotkov kot je zapisano v Pravilniku o spletnih piškotkih, posredujemo anomizirane osebne podatke tudi podjetju Google Ireland Limited (registrska številka: 368047), s sedežem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. Njihova politika zasebnosti družbe je na voljo tu: https://policies.google.com/technologies/ads.

 

Vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov

Pravica do seznanitve
Imate pravico, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. To vse si lahko preberete v dokumentu Varovanje zasebnosti in osebnih podatkov. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno, vsako nadaljnjo pa proti plačilu.

Pravica do popravka
če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.

Pravica do izbrisa
V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:

  • vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;
  • umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati
  • nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;
  • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov (glej nižje razdelek Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov) za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, več nimamo ali
  • domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.


Pravico do prenosljivosti podatkov
Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

Pravico do ugovora proti obdelavi podatkov Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) UREDBE (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja. Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

Pravica do pritožbe
Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.

 

Varen prenos občutljivih podatkov poteka preko protokola SSL (Secure Sockets Layer). Varnost protokola zagotavlja podjetje GeoTrust, Inc.

RapidSSL seal
 

 

 


Piškotek

Preko tega vmesnika lahko spremenite dovoljenje o nalaganju piškotkov na vaš računalnik.
Pred izbiro prosim preberite naš pravilnik o uporabi piškotkov na spletni strani svetcebuli.si

Odpri/zapri