• facebook ikona
  • pinterest ikona

Zanimive informacije

Pred kratkim ogledano

Košarica
0 izdelkov
Do brezplačne poštnine vam manjka še 60,00€
Kategorije

Hitro iskanje


Piškotki

Pravilnik o spletnih piškotkih (cookies)

Ta pravilnik podrobno opredeljuje, kako spletna trgovina svetcebulic.si uporablja piškotke in piškotkom podobne datoteke.

 

Kaj so piškotki (cookies)?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave (računalnik, itd.) uporabnika, s katerimi le-ti dostopajo do spletne strani z namenom prepoznavanja posameznih naprav oz. uporabnikovih želja. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so piškotki potrebni za delovanje spletne strani svetcebulic.si?

 

1. Lastni piškotki

Lastne piškotke uporabljamo za izvedbo nakupovalnega procesa - s pomočjo piškotkov se beležijo artikli, ki ste jih zložili v košaro in se ob izvedbi nakupa prenašajo iz koraka v korak. Dodatno se piškotki uporabljajo pri prilagoditvi pregleda artiklov v posamezni kategoriji (mrežni ali vrstični).
Uporaba sejnih piškotkov med katere spada tudi nakupovalna košarica so po novi evropski zakonodaji dovoljeni, saj brez njih ni mogoče izvršiti spletnega nakupa:

"Sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb "dodaj v košarico" ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo."

Enako velja tudi za piškotke za katere je uporabnik sam izrazila željo, da se uporabo - v našem primeru prilagoditev pregleda izdelkov (brez uporabe tega piškotka bi bilo potrebno spremembo pogleda narediti na vsaki strani posebej):

"Piškotki za prilagoditev nastavitev uporabnikovim željam, kot so nastavitve jezika ali način razvrščanja rezultatov/vsebine. Uporabnik tako zahtevo nedvomno izrazi z izborom določenega ukaza in brez piškotka tega ni moč izvesti. Če spletno mesto uporablja trajne piškotke, ki ne prenehajo po koncu seje, naj uporabnika o tem posebej obvesti (npr. ob izbiri določene preference naj bo obvestilo, da bo zato naložen piškotek)."

Naši piškotki

stran ime čas trajanja namen
svetcebulic.si pogled do zaprtja brskalnika prikaz pregleda artiklov v mrežnem ali vrtičnem načinu
svetcebulic.si osCsid do zaprtja brskalnika nakupovalni proces (košarica)
svetcebulic.si piskotki 2 leti zagotavlja neuporabo piškotkov glede na željo uporabnika spletne strani

 

2. Piškotki zunanjih spletnih strani

Piškotki zunanjih spletnih strani so piškotki podjetja Google, katerega kodo uporabljamo za beleženje statistike obiskov. Njihovi piškotki beležijo podatke o vrsti operacijskega sistema, brskalnika in ogledanih straneh znotraj spletnega trgovine svetcebulic.si.
V skladu s stališčem informacijske pooblaščenke so ti piškotki uvrščeni kot neinvazivni, saj podjetju Google ne dovoljujemo razpolaganja z njimi za njihovo lastno obdelavo:

"Kot je pojasnjeno v smernicah, kadar spletno mesto s svojimi lastnimi piškotki analizira dogajanje za svoj namen, taki analitični piškotki ne pomenijo nesorazmernega posega v zasebnost uporabnikov. Spletna stran lahko uporablja tudi storitev pogodbenega partnerja, vendar ta ne sme zbranih podatkov uporabljati za svoje namene. V primeru, da Google Analytics omogoča tak način delovanja (pozorno je potrebno preveriti politike zasebnosti in natančne pogoje uporabe storitve!), potem lahko tako uporabo smatramo kot relativno nizko-invazivno v smislu zasebnosti."

Celotno besedilo na spletni strani informacijske pooblaščenke

Tuji piškotki

stran ime čas trajanja namen
google.com utma 2 leti spremljanje statistike ogledov
google.com utmb 1 dan spremljanje statistike ogledov
google.com utmc do zaprtja brskalnika spremljanje statistike ogledov
google.com utmz 6 mesecev spremljanje statistike ogledov

 

Kako spremenim nastavitve piškotkov?

V levem kotu spodaj boste našli ikonco piškotka. S klikom na to ikonco se vam odpre pasica, kjer lahko kadarkoli spremenite svoje nastavitve glede piškotkov v naši spletni trgovini svetcebulic.si. Pri tem moramo opozoriti, da se bo vaša odločitev in nastavitve glede piškotkov si bo portal zavedel s pomočjo piškotka. Hkrati pa so piškotki, ki so del nakupovalnega procesa nujen del spletne trgovine in so tudi na podlagi evropske zakonodaje izvzeti kot piškotki, katerih uporabo obiskovalec lahko zavrne.

 

Zakaj priporočamo uporabo piškotkov?

Ker naši piškotki predvsem poskrbijo, da je vaša uporabniška izkušnja vam prijaznejša. Z uporabo piškotov pa nam omogočate tudi spremljanje načina uporabe spletne strani, kar nam pomaga pri vključevanju sprememb, ki naredijo vašo uporabniško izkušnjo prijetnejšo.

 

Piškotek

Preko tega vmesnika lahko spremenite dovoljenje o nalaganju piškotkov na vaš računalnik.
Pred izbiro prosim preberite naš pravilnik o uporabi piškotkov na spletni strani svetcebuli.si

Odpri/zapri