• facebook ikona
 • pinterest ikona

Zanimive informacije

Pred kratkim ogledano

Košarica
0 izdelkov
Do brezplačne poštnine vam manjka še 60,00€
Kategorije

Hitro iskanje


Tulipan Request 7.90

Obdobja prodaje in dostave čebulic

Obdobja prodaje in dostave čebulic

Skupina čebulicČas prodajeObdobje razpošiljanja
Spomladi cvetočejunij-oktoberseptember-november
Poleti cvetočefebruar-aprilmarec-april
Jeseni cvetočejunij-septemberavgust-september
Vitezove zvezdejunij-marecseptember-april
Sobne narcisejunij-oktoberseptember-oktober

 

Začetek razpošiljanja poleti cvetočih čebulnic je odvisen od vremena, saj se lahko zaradi nizkih temperatur razpošiljanje nekoliko zamakne.

  
 • Povzetek
 • Vzgoja
 • Več
 • Skupine tulipanov

  Celoten prispevek

  skupine tulipanov

  Preverite katere skupine tulipanov poznamo, saj boste potem lažje ustvarili kombinacije, ki bodo na vašem vrtu cvetele preko celotne sezone tulipanov.

  5 nasvetov za vzgojo tulipanov

  vzgoja tulipanov
  1. Če boste na vrt posadili sveže tulipane, je najbolje, če jim lahko namenite prostor, na katerem nekaj let ni bilo tulipanov. To bo precej zmanjšalo možnost razširjanja okužb. V kolikor lahko počakate, jih lahko posadite tudi šele v mesecu novembru (vendar še preden tla zamrznejo). Nizke temperature in morebitne prve slane zmanjšajo možnost razširjanja glivnih spor, ki bi lahko okužile čebulice tulipanov.
  2. V loncih tulipanom namenite ustrezen substrat. Najbolje je, če večnamenskemu substratu primešate še nekaj grobega peska, ki bo poskrbel, da substrat ne preveč zbit. Na dno lonca pa lahko dodate tudi nekaj kamenja, ki bo poskrbel, da voda ne bo zastajala in povzročila gnitja čebulic.
  3. Če boste tulipane posadili na obstojoče gredo, je koristno uporabiti sadilec, s katerim boste zelo enostavno skopali luknjo, brez prevelikega premetavanja prst. Tako se boste lahko enostavno izognili že posajenim rastlinam.
  4. Na gredi tulipanom vedno namenite sončno rastišče. čeprav bodo nekateri tulipani uspevali tudi v svetli senci, boste najlepših cvetov deležni le na sončni gredi.
  5. Na gredi za rezano cvetje tulipane posadite v jarek globok 15-20 cm. Na dno jarka dodajte vsaj 5 cm grobega peska. Naj položite čebulice in jih razporedite tako, da bom med njimi približno 10 cm razmika. Nato jarek zasujte z mešanico peska in prsti.

  Kako sadimo čebulice tulipanov

  Ponekod lahko zasledite, da čebulice posadite na globino, ki ustreza dvema višinama čebulice, precej bolje pa je čebulice posaditi še nekoliko globje tj. za tri višine globoko. Med njimi pustite približno 8-10 cm prostora. Večja globina sajenja ima dve prednosti:

  • Tulipani bodo lepše cveteli, ker bodo več energije usmerili v cvetove namesto zarodne čebulice. Na Nizozemskem čebulice, ki jih gojijo za razmnoževanje, posadijo izredno plitvo. To spodbudi rastlino, da požene zarodne čebulice. Pri tem se materinska čebulica izčrpa in naslednje leto ne bo cvetela. Zarodne pa so še premajhne in bodo pravtako potrebovale 2-3 leta, preden bodo dosegle cvetno velikost.
   Pri globjem sajenju je manjša verjetnost, da bo prišlo do tvorbe zarodnih čebulic, zaradi česar bo rastlina večino energije namenila cvetenju in ponovnemu nabiranju zalog za prihodnje leto.

   Enako velja tudi za tulipane v loncih. Če boste čebulice pustili v loncih, ne boste deležni bujnih cvetov. Precej bolje je, če čebulice takoj po cvetenju izkopljete in zagrebete na gredo. Liste pustite na rastlini, lahko pa odstranite ostanke cvetov, da rastlina ne bo trošila energije za tvorbo semen.

  • Pri globjem sajenju tudi nikdar ne potrebujete podpore. Čebulica bo močno zasidrana v prst in je ne se ne bo prevrnila tudi, ko bo nosila cvetove.

Vrsta: Tulipan (Tulipa)

Opis: Čudovit tulipan z oranžnimi cvetovi z rjavkastim pridihom.

Višina: 40 cm

Pakiranje: 10 kom.

Velikost čebulice: 12/+

Tulipani ljubijo suha in vroča poletja ter mrzle zime. Sadimo jih jeseni, v rodovitna in dobro odcedna tla na sončni lokaciji. Med cvetenjem naj bodo tla vedno nekoliko vlažna, vendar voda ne sme zastajati. Več o tulipani si lahko preberete na naši strani posvečeni tem prekrasnim čebulnicam.

 • Skupine tulipanov

  Preverite katere skupine tulipanov poznamo, saj boste potem lažje ustvarili kombinacije, ki bodo na vašem vrtu cvetele preko celotne sezone tulipanov.
 • Top 5 nasvetov za vzgojo tulipanov

  Preverite kako lahko dosežete najboljši rezultat na gredi, v loncih ali vrtu za rezano cvetje.
 • Kako sadimo čebulice tulipanov

  Preverite kako posaditi tulipane za bujnejše cvetenje.
 
 

pogosto kupljeno skupaj

 • ↓ Več artiklov

 • ogledani artikli

   

  Piškotek

  Preko tega vmesnika lahko spremenite dovoljenje o nalaganju piškotkov na vaš računalnik.
  Pred izbiro prosim preberite naš pravilnik o uporabi piškotkov na spletni strani svetcebuli.si

  Odpri/zapri