• facebook ikona
  • pinterest ikona

Zanimive informacije

Pred kratkim ogledano

Košarica
0 izdelkov
Do brezplačne poštnine vam manjka še 60,00€
Kategorije

Hitro iskanje


Čopaste lilije
Prikaži: 
Prikaz v stolpcih Prikaz v vrsticah

Čopasta lilijaČopaste lilije so prekrasne čebulice, ki izvirajo iz Južne Afrike.
Najraje imajo dobro odcedna tla, zaradi česar jih je najbolje posaditi nad 2-3 cm debelo plast grobega peska. Samo vrsta Eucomis pole-evansii bo prenesla nekoliko zastajajoče vlage, vendar je to svetla izjema.
Kar pa čopaste lilije resnično cenijo, je nekoliko sence. Najbolje je, če jim lahko zagotovimo rastišče, ki je preko poldneva v senci. S tem bomo preprečili, da bi se njihovi mesnati listi prekomerno izsuševali. Na gredo jih posadimo sorazmerno zgodaj v sezoni na globino, ki ustreza 3-4 višinam čebulice. Pri manjših čebulicah je to približno 6-9 cm globoko, pri večjih pa vse do 18 cm globine.
Med rastno sezono poskrbite, da se rastline ne izsušijo. Za ta namen okrog rastlin natrosite zastirke. Ob sajenju v lonce pa raje uporabite okrasni prod ali ploščate kamne, ki bodo loncem dali poseben izgled.

Čas cvetenja:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Avg Sep Okt Nov Dec

Nega čopastih lilij

Ključnega pomena za uspešno rast in razvoj šopastih lilij je, da jim zagotovimo dobro odcedna tla. V ta namen jim na dno sadilne jame nasujte nekaj cm grobega peska. V kolikor na vašem vrtu pogosto zastaja voda, izberite vrsto Eucomis pole-evansii, ki je nekoliko bolj odporna na vlažno rastišče. Za čopaste lilije je potrebno tudi nekaj sence. Najbolje je, če jih lahko posadite na rastišče, ki je zaščiteno pred opoldansko pripeko. Rastline posadite čim prej v rastni sezoni. Posadite jih na 3-4-kratno globino višine čebulice. Pri manjših čebulicah je to približno 6-9 cm globoko, pri večjih pa vse do 18 cm. Med rastno sezono jih redno zalivajte, da se rastline ne bodo izsušile. Kot že rečeno bodo čopaste lilije preživele milejše zime, vendar jih je jeseni priporočeno izkopati in prezimiti na toplem.

    Artikel   Cena (€)   Razpoložljivost 
 
Čopasta lilija Eucomis autumnalis
 
 Čopasta lilija Eucomis autumnalis   3.90  Ni na zalogi 
 
Eucomis bicolor
 
 Eucomis bicolor   3.90  Ni na zalogi 
 
Eucomis comosa
 
 Eucomis comosa   4.40  Ni na zalogi 
 
Eucomis pole-evansii
 
 Eucomis pole-evansii   15.90  Ni na zalogi 
 
Eucomis vandermerwei
 
 Eucomis vandermerwei   10.90  Ni na zalogi 
  • Prikazujem 1 do 5 (od 5 izdelkov)
  • Strani:  1 

Piškotek

Preko tega vmesnika lahko spremenite dovoljenje o nalaganju piškotkov na vaš računalnik.
Pred izbiro prosim preberite naš pravilnik o uporabi piškotkov na spletni strani svetcebuli.si

Odpri/zapri