• facebook ikona
  • pinterest ikona

Zanimive informacije

Pred kratkim ogledano

Košarica
0 izdelkov
Do brezplačne poštnine vam manjka še 60,00€
Kategorije

Hitro iskanje


Afriška lilija
Prikaži: 
Prikaz v stolpcih Prikaz v vrsticah

afriška lilijaAfriške lilije prihajajo kot že ime pove iz Afrike, kjer jih veliko najdemo v goratih predelih. Čeprav imajo prizvok eksotičnosti in z njo povezane neodpornosti, so v svojem naravnem okolju izpostavljene hladnim zimam in sušnim razmeram.
Afriške lilije za uspevanje potrebujejo s hranili bogata tla in sončno rastišče. Vsako pomlad rastlini dodajte zrel kompost ali nekaj mineralnega gnojila, s čimer si boste zagotovili izdatno cvetenje. Slednje lahko spodbudite tudi tako, da rastlino posadite v lonec manjšega premera. Afriške lilije, ki rastejo na majhnem prostoru, s stisnjenimi koreninami, bodo navadno bolje cvetele kot rastline, ki jim boste zagotovili preveč prostora. Ko boste rastlino presadili v večji lonec, vedno uporabite le malenkost večji lonec.

Čas cvetenja:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Avg Sep Okt Nov Dec

Nega afriških lilij

Afriške lilije potrebujejo s hranili bogata tla in sončno rastišče. Vsako pomlad rastlini dodajte zrel kompost ali nekaj mineralnega gnojila, s čimer si boste zagotovili izdatno cvetenje. Slednje lahko spodbudite tudi tako, da rastlino posadite v lonec manjšega premera. Afriške lilije, ki rastejo na majhnem prostoru, s stisnjenimi koreninami, bodo navadno bolje cvetele kot rastline, ki jim boste zagotovili preveč prostora. Ko boste rastlino presadili v večji lonec, vedno uporabite le malenkost večji lonec. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bo rastlina potrebovala celo do dve leti, da bo ponovno zacvetela.
Afriške lilije, ki se na rastišču dobro počutijo, se bodo veselo razraščale, zaradi česar boste lahko vsakih nekaj let rastline razdelili. Delitve se lotite spomladi tako, da rastlino izkopljite in otresite korenine. Rastlino razdelite z ostro lopato ali parom vil, nato pa jih posadite v ustrezne (ne prevelike) lonce.

    Artikel   Cena (€)   Razpoložljivost 
 
Afriška lilija Navy Blue
 
 Afriška lilija Navy Blue   11.90  Ni na zalogi 
 
Afriška lilija Silver Moon
 
 Afriška lilija Silver Moon   9.90  Ni na zalogi 
 
Afriška lilija Twister
 
 Afriška lilija Twister   14.90  Ni na zalogi 
 
Agapanthus 'Dr. Brouwer'
 
 Agapanthus 'Dr. Brouwer'   5.50  Ni na zalogi 
 
Agapanthus Duivenbrugge White
 
 Agapanthus Duivenbrugge White   6.90  Ni na zalogi 
 
Agapanthus Pinocchio
 
 Agapanthus Pinocchio   4.50  Ni na zalogi 
  • Prikazujem 1 do 6 (od 6 izdelkov)
  • Strani:  1 

Piškotek

Preko tega vmesnika lahko spremenite dovoljenje o nalaganju piškotkov na vaš računalnik.
Pred izbiro prosim preberite naš pravilnik o uporabi piškotkov na spletni strani svetcebuli.si

Odpri/zapri