• facebook ikona
  • pinterest ikona

Zanimive informacije

Pred kratkim ogledano

Košarica
0 izdelkov
Do brezplačne poštnine vam manjka še 60,00€
Kategorije

Hitro iskanje


Kala
Prikaži: 
Prikaz v stolpcih Prikaz v vrsticah

Zantedeschia, pogosto imenovana tudi kala, kala lilije ali arum lilija, je rod poleti cvetočih neprezimnih trajnic. Rastline imajo zelo elegantno listje in cvetove, ki polepša tako lonce in korita kot tudi grede. Pred prvo slano jim je potrebno izkopati korenike, jih posušiti in vskladiščiti preko zime.

Nega kale (zantedešija)

Prezimno trdne kale kot je npr. vrsta Zantedeschia aethiopica posadimo na sončno mesto ali polsenco. Na gredi potrebujejo vlažna tla, zaradi česar jih pred sajenje obogatite z organsko maso (kompost ali zrel hlevski gnoj). Omenjeno vrsto lahko uporabite tudi kot obrežno vrsto v ribniku, tako da jo posadite v predel, kjer je globina približno 30 cm.
Neprezimne vrste kale je navadno bolje posaditi v lonce, s katerimi lahko okrasite poletno teraso, saj jih je potrebno preko zime umakniti na toplo. Za zgodnje cvetenje jih posadite okrog božiča. Dokler na prostem ni minila nevarnost zadnje slane, jih ohranite v ogrevanem prostoru, kjer se temperatura giblje okrog 16-18 °C. Seveda pa lahko tudi prezimno trdne kale uporabite za okras loncev.

Prezimno trdne kale potrebujejo preko poletja veliko vode, zato jih redno zalivajte. Vsakih 14 dni pa jih tudi nahranite z mineralnih gnojilom. V jeseni okrog prezimno trdnih kal natrosite zastirko iz zrelega hlevskega gnoja ali komposta. Tudi neprezimne kale potrebujejo veliko hranil, zato jih med rastjo vsakih 14 dni pognojite z gnojilom, ki vsebuje več dušika (N). Med cvetenjem nehajte gnojiti. Po cvetenju pa lahko neprezimne kale ponovno gnojite, vendar uporabite gnojilo, ki vsebuje veliko kalija (K) kot je npr. gnojilo za paradižnike.

    Artikel   Cena (€)   Razpoložljivost 
 
Zantedeschia aethiopica
 
 Zantedeschia aethiopica   9.90 
V košarico
 
 
Zantedeschia Caruso
 
 Zantedeschia Caruso   4.90  Ni na zalogi 
 
Zantedeschia Cheerio
 
 Zantedeschia Cheerio   4.90  Ni na zalogi 
 
Zantedeschia Lido
 
 Zantedeschia Lido   4.90  Ni na zalogi 
 
Zantedeschia Odessa
 
 Zantedeschia Odessa   5.50  Ni na zalogi 
 
Zantedeschia Solo
 
 Zantedeschia Solo   4.90  Ni na zalogi 
 
Zantedeschia White Art
 
 Zantedeschia White Art   4.90  Ni na zalogi 
  • Prikazujem 1 do 7 (od 7 izdelkov)
  • Strani:  1 

Piškotek

Preko tega vmesnika lahko spremenite dovoljenje o nalaganju piškotkov na vaš računalnik.
Pred izbiro prosim preberite naš pravilnik o uporabi piškotkov na spletni strani svetcebuli.si

Odpri/zapri