Pozimi poskrbite za ptice na vrtu

Pozimi poskrbite za ptice na vrtu

Čeprav so si ptice popolnoma sposobne poiskati hrano tudi med zimskim obdobjem pa je prijetno, če jim lahko pri tem pomagamo. Seveda pa na hranjenje ptic daje tudi veliko priložnosti, da jih pobliže spoznamo in opazujemo. Sledenje je še posebej dobrodošlo pri otrocih, s katerimi lahko skupaj pripravite ptičjo pičo. S hranilnicami lahko ptice tudi nekoliko navadimo na okolje na vašem vrtu, ki ga bodo preko poletja tako večkrat obiskale.

Kako jih hranimo?

Ptice lahko začnete hraniti že pozno v jeseni, ko je v naravi prisotna snežna odeja in se nočne temperature spustijo pod ničlo. Ptice hranite redno vse do daljše otoplitve. Krmilnice redno preglejujte in počistite – odstranite ostanke ptičje hrane in po potrebi tudi iztrebke.

S čim hranimo ptice?

Za zrnojede ptice je najlažje, če kupite že pripravljeno hrano, ki je navadno mešanica sončničnih semen, prosa in semen konoplje. Kosu in taščici pa nastavite koščke jabolka in/ali rozine.

Hranilnica v obliki želoda

Za hranjenje lahko uporabite tudi lojne pogače, ki jih naredite iz mešanice loja in semen.

Slednje lahko pripravite tudi s svojimi otroci. Navodila za pripravo lojne pogače in druge aktivnosti z otroci lahko najdete tudi v knjigi Otroci in vrt.

Za hranjenje z lojno pogačo lahko uporabite naše hranilnice v obliki želoda.

 

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uporabite lahko te HTML elemente: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>