Čebulnice za sredozemski vrt

Sredozemski vrt lahko predstavljajo zelo različni vrtovi – vse od rustikalnega vrta pa do skoraj moderne elegance italijanskih vrtov v stilu renesanse. Pri tem pa imajo vsi ti vrtovi skupno to, da vključujejo eksotične in včasih občutljive rastline, ki dobro prenašajo pomanjkanje vode.

Sredozemski vrtovi pogosto vključujejo nekatere značilne elemente kot so barvne kombinacije, ki vključujejo zemeljske tone in srebrno-sivi odtenki rastlin. Rastline se pogosto pojavljajo tudi v loncih in koritih, s katerimi se polepšajo vertikalne strukture vrta.

Eden izmed najočitnejših elementov pa je seveda vključitev rastlin, ki jih navadno srečamo na dopustu v Sredozemlju. Mednje spadajo različne dišavnice, ciprese in oljke, ki se prepletajo s trajnicami s pisanimi cvetovi. Pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti tudi številnih čebulnic in gomoljnic, ki popestrijo grede sredozemskega vrta. Veliko predstavnikov čebulnic, ki so skoraj železni repertoar hladnejših področij (npr. narcise in hijacinte), se na sredozemskem vrtu ne bo najbolje počutilo. Precej bolje se bodo na takšnem sušnem vrtu odrezali okrasni luki in stepske lilije. V lonce posadite afriške lilije ali čopaste lilije. Za enkraten jesenski okras pa posadite sternbergijo (Sternbergia lutea).

Preverite kako enostavno je gojiti afriške lilije, ki vam bodo resnično polepšale poletno teraso.

Čebulnice za sredozemski vrt

Iris sibirica
Perunika ‘Imperial Velevet’
Afriška lilija
Afriška lilija
Baklasta lilija
Baklasta lilija
Okrasni luki
Okrasni luki
Sternbergija
Sternbergija
Čopičasta lilija
Čopičasta lilija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja