Barvni trendi 2015: intenzivne poletne barve

Barvni trendi - Intenzivno poletjeBarvni trendi

Skupaj z Maticem Severjem iz vrtnarije Trajnice Carniola smo pripravili zasaditvene kombinacije za lonce in korita, ki sledijo barvnim trendom za leto 2015. V seriji člankov vam bomo te kombinacije tudi predstavili.

Vroče poletje v vašem koritu

Med zasaditvami, ki smo jih v lanskem letu tudi testirali, je še posebej barvno intenzivna kombinacija oranžno-rumenih tonov z vijoličasto. Kombinacija je živahna že zaradi uporabe intenzivnih rumeno-oranžnih odtenkov, vendar ji dodatek vijoličaste doda nekaj razgibanosti in jo dodatno poživi. Zasaditev smo ustvarili z:

  1. Montbrecija ‘George Davidson
  2. Ocimum basilicum ‘Magic Blue’
  3. Begonija s polnimi oranžnimi cvetovi
  4. Bidens ferulifolia Hawaiian Flare ‘Orange Yellow Brush’

Montbrecija ‘George Davidson’ je odlična sorta z nekoliko manjšimi zlato rumenimi cvetovi. Zraste do 70 cm visoko in bo v zasaditvi poskrbela za ustrezno višino. V obrobje korita smo posadili čudovit brkač (Bidens) iz serije Hawaiian Flare. Sorta ‘Orange Yellow Brush’ je resnično enkratna in zacveti v čudoviti oranžno-rumeni barvi. Za dopolnitev teh odtenkov bo poskrbela še begonija s svojimi nekoliko večjimi polnimi cvetovi. Njeni veliki listi bodo poskrbeli tudi za obilico zelenja. Za enkraten kontrast pa smo v zasaditev dodali še bazilko (Ocimum basilicum). Njeni rožnato-vijoličasti cvetovi bodo zasaditvi vdihnili nekaj svežine in poskrbeli za enkraten zaključek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja